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 Frequently Asked Questions—PY 21-22 Performance Based Funding

1. Question: Is this performance funding only available at the Grantee level or does it apply to providers in a consortium as well?
Answer: Performance Based Funding is a monetary holdback in the grant funds per 40 TAC § 800.68(f). Whomever is the grant recipient and legally responsible for carrying out the purpose of the grant award may distribute awarded funds as agreed upon through local sub-contracts. 
2. Question:  Does not meeting PBF Measures put a grantee in corrective action?
Answer:  Not solely. But it is part of considerations for recommending corrective action.
Measure 1 – HSE/ATB
3. Question: Can you clarify on this PBF measure, HSE or Ability-to-Benefit Enrollment and Achievement, how you will identify these students within TEAMS.  Will there be a TEAMS activity code?
Answer: See Table
	Part
	Denominator 
	Numerator

	Part 1:  25% of Total Enrolled in HSE/ATB
	All Participants with NRS approved test and 12+ hrs
	Number of Participants who lack a high school diploma who are in ASE Low or ASE High in all tested domains before the end of the program year or who have passed at least one section of a HSE exam; OR those who are attached to a training service are considered enrolled in post-secondary—regardless of activity codes

	Part 2 : 70% Achievement
	All PY participants from the Part 1 Numerator who exited during the program year
	Exiters from the denominator who achieved an HSE or postsecondary credential during the program year or by the end of the 1st quarter of the next program year—as reported in TEAMS






4. Question: Will we each get a breakdown of our PBF by $ and not %? Real numbers.
Answer: Yes, provided. 

5. Question: Where in TEAMS should we track credential outcomes to meet HSE/ATB measure?	
Answer:  All data used for the purposes of PBF measures comes from the Texas Educating Adults Management System (TEAMS). For this measure, Educational Outcomes (EO) pages should be used to track all credentials, including High School Equivalency/Diploma or Post-Secondary. TxCHSE data matches will be automatically imported into participant EO records in TEAMS when/if a match occurs. It is important to ensure that HSE test takers information and TEAMS match in order to optimize match results. 

6. Question:  Does the denominator for the HSE/ATB measure include carry-forward targets or no?
Answer: The denominator for this measure is simply the universe of participants being served, targets are not considered. 

7. Question:  A student that scores below ASE on NRS approved test but earns an HSE credential, do we have to retest to get NRS level score to an ASE level or they would not count toward the PBF HSE/ATB measure?
Answer: See Q3. Depends. If the non-ASE student has taken and passed at least one HSE subject-test within the program year, they would still be in the numerator for Part 1. If they exit during the year (Part 2 Denominator) and earned the full credential prior to Q1 the following PY (Sept 30)—they would also satisfy Part 2 (Numerator). 


8. Question:  For HSE/ATB Measure, do 25% have to be at the ASE level or can they also be at the ABE level?
Answer: See Q3 and Q7. ABE Level students may count toward the 25% if they have taken and passed at least one HSE sub-test within the program year. 

9. Question:  If their diploma is outside the US, are they counted in the denominator?
Answer: Individuals with a non US high school diploma will not be included in the HSE/ATB den/numerator unless they are attached to a training service

Measure 2—Rapid Enrollment
10.  Question: What report can we use to help us track the Rapid Enrollment measure? The POP report? 
Answer: Yes, you can use the POP report, filter for those who have a participation start date prior to 1/1/2022. This will give you a ‘just in time’ view of current students who reached ‘participant’ status prior to December 31st, 2021. 

Measure 3 – Accelerated MSG

11. Question:  Will only EFL’s count toward the Accelerated MSG measure? 
Answer:  All MSG’s will be considered, as applicable, based on services provided, not just EFL’s, per new guidance shared during the AEL Fall Institute and draft Performance Guide. 
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